Vi blev så glade for at blogge, da vi var på 3 måneders orlov i Sverige i sommeren 2009(http://dalslandskanalen.blogspot.com/), at vi nu har oprettet denne ferieblog. Den har vi til hensigt at bruge, hver gang vi holder ferie - både de korte + de lange. Så vi senere hen bedre kan huske de dejlige og forhåbentlig mindeværdige oplevelser.

tirsdag den 28. september 2010

Ny tur ud i lagunen - denne gang til Burano


Vi havde egentlig tænkt os at stå tidligt op, da vi skulle sejle til øen Burano, som ligger 1 times sejltur ude i lagunen.
Men vi havde lukket skodderne til og vågnede først kl. 9.
Efter morgenmaden smuttede vi på vandbus 42 til Murano, hvor vi skiftede til linje LN til Burano.
Dejlig sejltur hvor man nærmest kommer ud på landet. Det tager lidt tid at nå derud, men det kan varmt anbefales

En meget farverig ø hvor husene hvert år bliver malet i stærke farver. Der sælges kniplinger overalt. Gad vide hvor mange af dem, der er lavet i Østen.
En fantastisk ø, som helt klart er et besøg værd. Her er hyggeligt og meget anderledes end i Venedig.
Det lykkedes os endnu en gang, at finde en lokal restaurant væk fra hovedstrøgets mylder. Her var stuvende fuldt, men der blev fundet et ekstra bord frem til os.
Tjeneren var en hyggelig fætter med glimt i øjet og en morsom bemærkning + smil på læben.
Vi havde besluttet at tage deres fiskemenu. René havde valgt grillet sværdfisk, hvortil den kære tjener grinte af ham og sagde en masse på italiensk, som vi tolkede som en form for advarsel. Men det smagte rigtig godt. René supplerede sin ret med Gittes hele ansjoser, som ikke lige faldt i fruens smag. Godt der var andre ting i fiskeretten.
Vi må ha været gode kunder, for vi fik serveret en dejlig limoncello på husets regning.



Vi tog den lange vej hjem gennem lagunen, over lidoen, rundt om hele Venedig, ud forbi parkeringsøen, stedet hvor fragt-prammene lastes og gennem Canal Grande. En tur på godt 2 timer. Stod af i nærheden af det berømte Teatro La Fenice for at se, om vi kunne få billetter til i dag eller i morgen. Men de eneste billetter, der var til salg var ”with no view”. Så det kunne være lige meget. Til gengæld var vi kommet igennem et meget spændende og kunstnerisk kvarter på vores vej dertil.
Gik tilbage gennem San Marco, hvor vor vej faldt over Markuspladsen. Her blev der spillet tango jalousi fra Café Florian – og så skal man passe på, for når der er live musik koster en kop kaffe 20 euro – og ”New York, New York” fra et andet orkester ud for en anden café.
Tog aftensmaden på en hyggelig café  i nærheden af hotellet og lagde vejen forbi togstationen, hvor vi købte billetter til Treviso. Vi skal nemlig på udflugt i morgen. Så skodderne bliver ikke lukket i nat, så vi ikke igen sover for længe.

Ja.... der er masser af maleriske motiver på Burano



Ingen kommentarer:

Send en kommentar